nolltolerans.

Livet i sig är allt bra märkligt ibland. Här i vårt vackra avlånga land så engageras den "stora massan" i folkmun kallad för allmänheten enbart av en sak i taget. Det är som om vi inte riktigt klarar av mer än det. Jag förundras och spekulerar mycket över just vad det är som gör att vi kan bli så till den milda grad upprörda över att en varg, kanske kallad Lisa, blivit skjuten någonstans i Sverige. Samtidigt som fler och fler kvinnor mördas av sina respektive eller fördettingar och det är tyst som i graven. Varför slår man inte ner foten och säger "nu vill vi ha nolltolerans". Inga fler kvinnomord.

Samma sak gäller våldet på gator och torg. Det oprovocerade våldet. Knivar och vapen är idag accessoarer likaväl som skor, väskor och plånböcker på våra barer och diskotek. Att vara förbannad för att man avisats i en kö, så kommer nästan som på beställning ett knivhugg eller ett skott som ett brev på posten. Varför går inte en landshövding i bräschen och kräver nolltolerans? Som en känd New York borgmästare gjorde för ett antal år sedan vilket resulterat i att jag hellre går ensam hem på 42:a gatan klockan två på natten än på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Det är de märkligaste paradoxer!

Hur kan det komma sig att vi allmänheten inte engagerar och upprörs mer av dessa våldsamma tendenser? Det kanske är så att det är lättare att ta till sig vargen Lisas öde än mamman Frida som blev knivhuggen av sin föredetta fästman. Jo så är det nog!

Kommentarer
Postat av: Fredrik L

Jag kan inte förstå hetsen mot vargarna, generellt sett.

I vårt väldigt vackra land, finns det en mindre vacker sida, bland allt prat om tolerans, solidaritet osv. Jag generaliserar,ja, men man är så rädd för att lägga sig i, engagera sig, samtidigt som man ofta pratar "bakom kuliserna".



Jag tycker att man ska göra något om man pratar...ibalnd kan man inte göra något, men länka då vidare till de som kan påverka. Mindre rädsla och mer engagemang är mitt motto-> väldigt ofta handlar det om olika mer eller mindre lyckade försök till kontakt som istället eskalerar och går över styr.



Visa att du faktiskt bryr dig om utvecklingen, inte bara om skvallerpratet!

2009-07-13 @ 10:21:07
URL: http://www.fredrik.vartsollentuna.se
Postat av: daisy

Tack Fredrik L för dina synpunkter - riktigt bra sådana. Och visst ska man bry sig jätteviktigt. En sak är att försöka påverka våra politiker! eller skriva insändare....

2009-07-13 @ 10:47:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0