hur kunde det hända?

Fredagen den 22 juli kommer för alltid pränta sig in i vårt innersta. Precis som de flesta kommer ihåg den 11 september och vad de gjorde i den stund de fick reda på det fruktansvärda som hänt. Den 22 juli 2011. Denna gången hände det i vårt grannland Norge, mitt i centrala Oslo och dryga timmen senare ute på den pittoreska ön Utöya.


Det som inte fick hända hände. Vi ställer oss frågan: Hur kan en man skjuta ihjäl så många ungdomar. Ungdomar som är full av liv, glädje framtidstro och hopp. De som är helt oskyldiga har drabbats. Mejade ned av en man med de otäckaste av tankar. Ett hat - men det måste också vara mer än ett hat. Något större. Men finns det då något ondare än hat. Ja det gör det. Att berått mörda, slakta oskyldiga människor.

Inne i centrala Oslo ser det idag  ut som om det är en stad drabbat av krig! Mammor och pappor, brödrar och systrar, mor- och farföräldrar, vänner och bekanta. Alla lider och har drabbats av en tragedi så stor då den inte går att teckna i ord.

Kommentarer
Postat av: Bo Högrelius

Tyvärr händer det hela tiden , oavbrutet men i länder längre bort. Då räknas det inte på samma sätt, liv värderas olika bland våra medborgare. Själv lider jag lika mycket över alla självmordsbombare i Kabul. Samma sak med alla kämpande i Syrien där massmord pågår dygnet runt.

2011-08-01 @ 23:22:55
URL: http://hogrelius.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0