ute eller inne!

Mina barndomssomrar tillbringade jag i Tjörnarp - de första 10 åren i alla fall. En fantastiskt vacker skånelänge som mina föräldrar låtit topprenoveras med tipptopp kök och badrum. När det kom gäster förbi (som om man åkte förbi Tjörnarp?!?!) så frågade de var toaletten låg och tittade ut över trädgården. Nä sa min mamma, vi äter ute och ???? inne!!!

För ett stort antal år sedan hade vi hyrt ett ställe ute i den vackra Stockholmska skärgården. Som omväxling till de somrar vi alltid tillbringade på Franska Rivieran. Jag ville uppleva svensk sommar som jag var van vid hemifrån. Och jag fick som jag ville.

Vi hade hyrt för en vecka och hade packat därefter. Alltså med två små barn så behövdes en hel del med. Tre stora väskor tror jag vi hade förutom bagar och en barnvagn. Det såg ut som om vi skulle tillbringa HELA sommaren i skärgården. Mat hade vi ju också tagit med, kycklingar och oxstekar från kosheraffären. Oj oj oj - vilken syn när vi kom ner till Skärgårdsbåtarna.

Det var en underbar sommardag och båtturen gick utan några större problem. Förutom sådant som småbarnsföräldrar alltid måste gå igenom. Som blöjbyten, måste kissa nu, glassinköp och gråt av olika slag. När vi kom till ÖN, såg det precis ut som "Saltkråkan" och jag blev alldeles varm inormbords.

Vi närmade oss stugan som låg uppför en backe som hette duga. Där kom vi kånkandes på bagage för en hel sommar och vagn och barn och så oss själva. Stugan var liten och luktade unket. Efter några minuter ville ett av barnen redan gå på toaletten. Som låg 50 meter från stugan ännu högre upp i backen. Och där såg det inte alls ut som mina barndoms somrar tvärtom. Det låg döda spindlar och flugor på marken och sonen vägrade utföra sina behov därinne.

Så sprang (jag ska inte överdriva - gick) ner till övriga familjen och sa - NU åker vi hem. På momangen.
Vi tog vändande båt hem med allt bagage, barn och mat. För på den ön åt man inne och....ute!


vaddå tv-stjärna???

Om ni nu tror att hela min bekantskapskrets vet om att jag varit med i tv - så har ni helt rätt. Ingen har lyckats undgå det. Tack vare Facebook, sms och mail har de alla drabbats av min tv-närvaro. Trodde jag. Fast en hade lyckats undkomma min stjärndebut och skrev ett sms imorse till mig, där han undrade vad jag gjort i tv4-rutan.

Då kunde jag inte låta bli utan skrev: Var med i "Bonde söker fru"!
Han har inte svarat mig ännu..........

gömma för sig själv?

Att jag är en chockladälskare tror jag ni kära läsare redan har förstått. Och att jag också är en person som gått ner och upp så oerhört många kilon att jag slutat räkna. Nu kom det sig så att jag genomgick en magsäcksoperation för snart 10 år sedan. Och med dennes hjälp och min egen självklart lyckades jag gå ner 45 kilon.

Nåväl, en sak ska dock sägas att det var inte i huvudet jag var opererad. Så lusten till mat och choklad fanns och finns fortfarande. Men jag är ju samtidigt en positiv människa som tror så gott om allt - även om mig själv=)!
Så kom julen för ett antal år sedan och då var mina arvingar bortresta och jag helt allena i den stora hufvudstaden.
Inhandlade mat för helgen och såg att det var extrapris på en stor kartong Belgiska nougatsnäckor. - Aha tänkte jag, bra att ha om någon kommer förbi.

Erkänna kan jag att komma förbi mig är det sällan någon som gör. Även om jag bara bor på Norra Djurgården, så anser många att det är "så långt ute". Men som sagt lura sig själv kan man ju.

Hemma på kvällen kom jag på att jag hade en chokladkartong. Oh en bit kan man väl unna sig. En bit blev till två som sedan blev till fyra. Då fick jag den otroligt fantastiska idéen att jag skulle gömma kartongen för mig själv. De ni! Gör om det om ni kan!

Jag ställde mig på en stol i min lilla hall och öppnade skåpet ovanpå garderoben och slängde in kartongen så långt jag kunde. Det är högt i tak och den hamnade långt bortom sans och redlighet. Jag var så lycklig över min insats!

På natten när jag löste Svenskans korsord kom jag på att jag ju hade en kartong någonstans. Och jag visste ju var. Men inte hur jag skulle få ner den. Jag spekulerade rätt länge på detta. Inte hade jag någon stege heller som kunde hjälpa mig i mitt febrila tänkande.

Tog fram en stol och på den fyra tjocka handdukar och fyra påslakan sedan försökte jag ställa mig på detta vidunder.
Det gick med nöd och näppe. I handen hade jag tagit sopborsten och nu försökte jag med all makt jag kunde uppbringa att få tag på chokladeländet. Jesses vad jag slet. Svetten rann och jag började känna att lakan och handdukar startade en slags kamp mellan sig under mina fötter. Men skit i det tänkte jag. Här gäller det att ta kommandot om vem som bestämmer härhemma. Hon Daisy som vill gömma saker och ting eller Daisy som vill ha demokrati i detta  huset.

Och pang så rasade chokladkartongen ut genom skåpsdörren, men rasade gjorde även lakan och handdukar och stol. Fruken Daisy hamnade på hallgolvet med choklad och stol över sig. Men jag hade vunnit. Att jag sedan var så blåslagen att det nog hade gjort sig bra med en doktorstitt var en helt annan sak. Inte kunde jag komma in på akuten med blåmärken på arm och ben och förklara varför, dagen före julafton!!!!Se hela bilden


en Ljungmans oempati!

På denna min blogg brukar jag inte prata och spekulera i politik. Det gör jag dagligen i mitt arbete.... samt att det är så många andra som har synpunkter i detta ämne...

Men nu kan jag inte låta bli. Hur kan en väletablerad kommunpolitiker i sin bästa ålder vara så fruktansvärt omåttligt oempatisk år 2009? Har han inte varit med förr? Har han inte som många av oss andra lärt av historien? Kan han inte ens försöka sätta sig in i en annan människas situation?

Jag undrar - har karln inte själv barn? Tänk om det nu varit så att av en eller annan anledning så måste denna mans barn fly Sverige - ensamna. De kommer till ett helt annat land, en annan kultur, långt bort från det Svealand de är födda och uppväxta i. Utan föräldrar, utan släktingar, utan kärlek, utan hopp. Var ska de ta vägen? Dessa ensamkommande barn? Var skulle Lars-Ingvar Ljungman och hans gelikar vilja att deras barn hamnade?

Jag får rysningar i hela kroppen och skäms å alla Vellingbors vägnar. Vad är det som händer i mitt Skåne? Det Skåne som tog emot min pappa 1943 när han flydde nazisterna när de intog Danmark. Det Skåne som kunde se över sundet och höra och känna det onda!  Det Skåne som gjorde det möjligt för min morfars far att invandra till Lund 1850 från förtryckets och progromernas Polen!

Nästa söndag har Sverigedemokraterna ansökt om att demonstrera och visa sin fula byk på Vellinge torg. I det tåget kommer säkerligen en hel del moderater att tåga. Jag skäms å Alliansens vägnar. Nu vill jag höra Partiledningarna i Alliansen och framförallt Reinfeldt öppet fördöma Ljungman och hans partners. Sådant hör inte hemma i Sverige 2009!


celebritet.

Så har jag då blivit tv-stjärna. Så till den milda grad att jag drabbats av hybris - jo det är sant. Jag har i dagarna två nu gått omkring som en leende fjant och tror verkligen på att folk tittar på mig för att de känner igen mig från tv-soffan.
Alltså Daisy. hur långt ska det gå?!?! Snart kanske de vite männen hämtar mig!

I söndagsmorse cirka klockan 09.35 gjorde jag min tv-debut i Nyhetsmorgon i TV4. Visserligen har jag varit med i TV4- nyheterna en gång förrut - men det är över sju år sedan så det har alla mina fans redan glömt=)!
Att bli sminkad var hur underbart som helst. - Kör på med smink, sa jag. Gör mina ögon stora för de ser ut som grisögon - populärt nu i svinatider. Och sedan få bort bilringen under hakan. Den stackars make-upartisten tittade på mig med sina vackra STORA ögon och trodde nog att jag var där för att kommentera psyksjukhusens utsläppande av patienter.

Precis före min entré bjöds vi på frukost och jag sätter mig ner med en kopp kaffe i en skinnsoffa så låg så det kändes som om magen och brösten for upp över huvudet på mig. In kommer en lång tjusig blondin klädd i svart skinn från topp till tå med 13 cm klackar på sina nyinköpta stövlar. Jag tittar ner på mina små lackskor med rosett och ingen klack! Jesses så präktigt!

Härligt gott var det att ha en följeslagare bredvid sig i sändning, den kompetenta Christina Fleetwood. Men jag måste erkänna att jag älskade varje sekund, varje minut av sändningen. Och jag gör mer än gärna om det! MÅNGA GÅNGER.

Jag satt där och talade om övervikt, om förr och nu. Om attityder och plattityder. Som om jag var slank som en gurka. Jag har ju gått upp 25 kilon av mina förlorade 45. Spelar roll, jag mår som en prinsessa och har gjort en lång och intressant resa.

Väl hemma i soffan med dottern brevid smaskade vi oss chokladrån. - Välkommen till överviktscoachen, sa jag och så brast vi ut i en skrattattack som varade hur länge som helst. Det är självironi på högsta plan!

kvinnognäll.

Jag åker ofta min hovbuss 55:an, den går härifrån mitt Hjorthagen ner till byn! Även så idag. Satte mig tillrätta och skulle precis slinka in i en busskön dvala och bara vara, så som jag brukar. Men då började det. Kvinnan, eller damen eller vad det nu kallas, som tillsammans med sin man, make, sambo eller vad det nu var, började gnälla. Om precis allt. Det var skåpsluckorna i köket och hallen som var stökig. Så körde bussen alltför långsamt så de skulle minsann missa Djurgårdsmatchen på Stadion. Och maken han bara jamsade med eller nickade. Så ringde hennes mobil och då gnällde hon på vad jag tror var dottern. - Men nu blir du ju försenad igen. Och jag har ju tjatat på dig om detta i flera dagar. Och nu kommer du försent. Men tänkte jag då, att det gör ju du med. KÄRRING.

Jo jag vet att det är fult att tjuvlyssna, men hur kan man annat, när det för övrigt är dödstyst i bussen och damen (KÄRRINGEN) pratade så högt att man säkerligen kunde väcka den mest insomnade man!?!?!

Nog måste jag väl erkänna med viss svårighet att när en kvinna gnäller då är det oroligt (alltså motsatsen till roligt)! Gnället är så infernaliskt infekterat och osexigt. Visst kan vi inte vara sexiga och trevliga hela tiden. Men att gnälla på en buss på väg till något som troligtivis är trevligt, hör väl i alla fall inte hit. Om det sedan är på att bussen går långsamt eller att skåpsluckorna i köket är omålade, det har jag lärt mig i alla fall - att det hjälper inte att gnälla.

Numera så fixar jag själv eller också så hyr jag ut det till någon. Eller så blir det helt enkelt inte gjort. That's it! Och om bussen går sakteligen i sin gilla gång, är inget man kan påverka. Åtminstone inte med kvinnognäll!

RSS 2.0