Vaddå alliansfrihet

Nu måste jag spekulera på riktigt - eller rättare sagt säga vad jag tycker och tänker. Om det som Socialdemokraterna i tid och otid pratar om - nämligen alliansfrihet.

Det fanns en gång en tid då Sverige hade nytta av sin alliansfrihet - kanske var det därför som Hitler och hans gelikar inte invaderade oss. Om det kan vi dryfta mycket och länge - men den tiden är för längesedan över. Kalla kriget is no more och Sverige är idag som vilket land som helst. Även om sossarna ibland tror att vi är förmer.

Dagen före ambassadör Krister Bringeus skulle presentera sin rapport om Sveriges försvars- och säkerhetspolitiska samarbeten publicerades ett debattinlägg i Dagens Nyheter. Alltså torsdagen den 8 september. Författarna till detta inlägg vad inte mindre än vår utrikesminister Wallström och försvarsminister Hultqvist. Där bedyrade de båda vikten av att Sverige är alliansfritt. Dagen före utredningen publicerade alltså!!!!

Mantrat "Alliansfrihet" får vi höra titt som tätt. Jag tror till och med att vissa - läs Wallström, Hultqvist & Löfven säger det i sömnen.

Men nu är det faktiskt så, kära läsare, att vi har ingått försvarspolitiska samarbetsavtal med både Finland, Danmark och Storbritannien. Inte för längesedan - utan nu på den senaste tiden. Och ett är på gång med Polen. Hur var det nu med Alliansfriheten?!?!?!
Sverige är inte alliansfritt längre. Inte alls. När ska Socialdemokraterna inse det? När ska de vakna ur sin Törnrosadröm?
 
Tilläggas ska, att jag även ställer mig oerhört kritisk till hur Alliansregeringen skötte NATOfrågan, under de åtta år de regerade. En katastrof kan man säga. Att inte ens ta i frågan. Folkpartiet var den enda som rakryggat ställde sig upp och sa att Sverige bör gå med i NATO. De andra tre partierna var det tyst som i graven från. Nu däremot - är det annat ljud i källan.  
 
 

RSS 2.0