kvinna till kvinna

Jag inte bara spekulerar jag diskuterar också. Jo så är det. Är rätt kaxig om jag ska vara ärlig. Det har jag inte alltid varit, men jag är en människa som mer än gärna säger ifrån. Kan inte hålla tyst. I mitt gamla liv, när jag var anställd óch hade både kollegor, arbetskamrater och chefer så stod jag alltid på barrikaderna. Sade ifrån om jag tyckte något var tossigt. Eller om någon blev illa behandlad. Inte så populärt hos cheferna och inte heller hos kollegorna, trots att jag faktiskt tog deras parti. Men jag tar för stor plats helt enkelt. Och jobbar man med kvinnor blir man inte populär om man sticket ut för mycket.

Vi är inte så bra på att stödja varandra vi kvinnor. Och jag undrar varför. Vi gillar inte att någon annan kvinna sticker ut hakan och hörs för mycket. Vi tycker heller inte om när andra kvinnor hörs och syns för mycket. Och vi gillar definitivt inte när andra kvinnor kommer upp sig. Nu undrar jag VARFÖR? Varför kan vi inte glädjas åt andra kvinnors framgångar? Är det den avundsjuka taggen som hugger till? Världen hade varit så mycket trevliga och behagligare om vi lärt oss att stödja varandra och glädjas även över andras välbefinnande.

Själv jobbar jag bäst med män. Så har det alltid varit. Det är rakare rör, snabbare beslut och för det mesta uppslupen stämning. Inte alltid - men som sagt för det mesta. När jag kom till Stockholm en aprildag 1980 och började arbeta i plåtbranschen fick jag lära mig den hårda vägen. Denna lilla oskyldiga? 23 åring fick höra både det ena och det andra på kafferasterna när plåtförsäljarna berättade om sina eskapader. Rodnadens tid gick snabbt förbi - det vill jag lova. Vitsarna var grova, stämningen var hjärtlig och besluten korta.

Kanske inte så konstigt att hon Daisy sedan specialiserade sig på försvarsfrågor. En rätt manlig värld - är väl ett understatement. Men den världen gillar jag!


Kommentarer
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

Jag stödjer andra kvinnor. Jag har ingen tagg av avundsjuka. Och jag tror faktiskt att jag aldrig haft det heller.

2011-04-08 @ 13:25:11
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

sv: vad kul att du tycker det :) ska du göra något speciellt ikväll?

2011-04-08 @ 16:43:31
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Mia

Vill bara säga att du ser jätte fin och fräsch ut.

Kramar!

2011-04-08 @ 18:37:14
URL: http://mizspiggy.blogg.se/
Postat av: Högrelius

Du tar upp ett intressant ämne här. Har ju själv mycken erfarenhet av både manliga arbetsplatser som nästan helt kvinnliga. 20 år på ett järnbruk varav en hel del år i stålverket. 20 år inom vården nere i Malmö.

Stålverket , mest med finsk manlig personal, rakt på när det var något problem. Chefen lät oss sköta produktionen och var nöjd bara det flöt.

Inom sjukvården möttes jag av intriger och mycket skitsnack på ryggen från tjejerna. Mycket berodde på avd.först. hur en avdelning skulle fungera. Var sköterskan lat så blev många andra detta också.

Inlät mig aldrig i skitsnacket som nästan ensam man, fanns det någon annan man på avdelningen så sökte vi oss till varandra där vi kunde tala om annat än "prinsessstrunt" eller annat som inte intresserade mig.

Minns hur en tjej en gån frågade mig om DN var en ny tidning, hon hade aldrig varken sett eller hört att den fanns. Samma jobbarkompis frågade mig också om Afganistan låg bredvid USA!

Det är svårt att upprätthålla intressanta samtal på denna nivå.

Värst var en avdelningsköterska som nekade oss att ge en cancerpatient smärtstillande utan bara gav oss alvedon att ge till den stackars kvinnan. Vi gick ihop oss och hotade att gå till Kvällsposten och berätta. Då fixade det sig! Skulle aldrig mer vilja tillbaka till en avdelning där man är ensam man!

Det ÄR svårt att jobba med bara kvinnor!

2011-04-08 @ 18:54:54
URL: http://hogrelius.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0