I am back......

Har ni saknat mig? Faktum är att jag nästan saknat mig själv. Eller saknat att jag inte bloggat. Förstår ni? Inte, nä inte jag heller.
Nåväl jag är tillbaka efter några intensiva veckor. Har bland annat varit i Danmark! På Fyn! det var inte alls tokigt vill jag lova. Alltså har jag arbetat med mina två tidningar. 

Erkänna kan jag att jag inte har shoppat någonting på mina besök, varken på Fyn, i Köbenhavn eller i Karlskrona. INGENTING! Under dryga två veckor. Det måste vara rekord! Eller håller jag på att avshoppifiera mig?!?!?!?! Hua så hemskt det skulle vara.
Jag njuter av att vi inte har snö och att det är sju plusgrader här i Stockholm. Alla andra är julstressade, trots att det är nästan fyra veckor kvar till den stora klapputdelardagen. INTE JAG! För jag firar inte jul. Därför att jag är judinna och julen firas därför att Jesus föddes den 24 december. Och Jesus är enligt kristendomen G-ds son. Vi judar väntar fortfarande på Messias - G-ds son. Alltså firar vi inte jul. Det är inte något jag lider av, men kan ibland under denna stressade månad känna mig som "Flickan med svavelstickorna", HC Andersens tragiska berättelse.
Om det ska jag blogga en annan gång!
Lev väl mina läsare!

så var det med den saken

Hm hur ska jag  nu erkänna! Alltså det var ju så här att jag blivit en SPARA! Eller hur? Men jag har arbetat så hårt i några dagar att jag tyckte jag skulle ge mig själv en belöning. Och då blev det den där väskan som jag inte köpte häromdagen. Då jag sparade in en del pengar.

Men det var en belöning alltså. Förstår ni! BELÖNING! För hårt arbete!
den som spar han har

Jag har blivit en sparare! Det har aldrig hänt i mitt 54-åriga liv. Men NU ÄNTLIGEN har det vänt!


I helgen har jag nämligen sett en klänning och en aftonväska - som jag inte har köpt! Alltså har jag sparat många många kronor. Så rik är jag nu! Förstår ni?det har hänt något

STORT! Igår hände det! Och nu så här i efterskott när funderingarna har satt igång så undrar jag verkligen - hur kunde det hända?

Jag stod med henne i handen i flera minuter. Sedan släppte jag taget och gick därifrån! Sådant är STORT!
En av de läckraste aftonväskor jag skådat! Problemet är bara det att jag säkerligen har fem lika läckra aftonsådana i min garderob - som jag nästan aldrig använder!


nyhet not

Idag tänkte jag överraska mitt yngsta ättelägg. Hon som är inne med allt och vet vad som är ute och inte inne, eller hur var det nu! Hon modebloggerskan som stylar och fixar och donar!

Så jag messade henne: Burberry öppnar boutique på Biblioteksgatan?????

Svaret kom omedelbart: ¨Men vad kul! Det har jag vetat om i ett halvår¨!
Så var det med den överraskningen.......
väder

Jag måste erkänna att jag tillhör dem som inte gillar när det mörknar tidigare och tidigare. Hua säger jag! Och ej heller tycker jag om vintern. Mest för att jag är så fruktansvärt rädd för att halka och slå mig fördärvad. Om det har jag bloggat tidigare.

Men jag gillar denna hösten därför att snön inte kommit än och att jag faktiskt fortfarande kan gå omkring i mina ballerinor - om jag vill! Det är bara att välja! Sådant gillar jag!
mission completed

Som ni märkt har jag haft blogg-paus i några dagar. Men väntar man på något gott så......

Istället har jag bland annat ägnat mig åt SANERING av dotterns rum! Eller rättare sagt, utrensning! Bort med loftsängen som stackarn haft alldeles för länge. Alltså hur kul är det för en 18-åring att trappa upp i den där varje kväll???? Men att ta ut den bara sådär gick inte. Mina fina underbara grannar hjälpte mig att montera ner den och kom med den otroliga idéen att skära ner benen och montera ihop den igen. Och det gjorde gullliga grannen. Så nu har vi en helt ny fin säng. 

Jag blev så enormt glad och tacksam över den hjälpen. Inte alltid så enkelt när man är självstående med tummen mitt i handen! 

Sedan har det slängts och slängts, sorterats och åter slängts! Nu ser rummet ut som ett helt nytt rum med färger ton i ton (som mamma givetvist inköpt på Åhléns Östermalmstorg)! Lampor, matta, sänglinnen och lite annat smått och gott!
Nu ska bara ättelägget godkänna alltihop! RSS 2.0