förstår inte

De som känner mig vet om det. Ingen ifrågasätter det, så har det varit i lång tid. Jag har sökt bot - men förgäves. Flera gånger under årens lopp har jag ansträngt mig och verkligen försökt, så intensivt att det istället blivit än värre. Det handlar om att jag är en teknisk katastrof. Ja det är bara förnamnet. Kan inte ens läsa en manual. Och det vet jag att jag inte är ensam om. När jag ska köpa ny mobiltelefon, något som jag fasar för, så säger jag direkt när jag kommer in i affären: - En telefon som till och med jag klarar av. En som fungerar UTAN en tusensidig förklaring. 


Datorer ska vi inte tala om. Vid ett flertal tillfällen har jag tryckt på knappar som jag inte borde tryckt på. Och det har resulterat i att något hoppat ut - en programvara eller något liknande - inte vet jag?! Eller så har uppkopplingen blivit tilltuffsad och jag kommer varken ut eller in. Börjar ni förstå hur det ligger till? Jag blir då fruktansvärt irriterad och arg på mig själv, och försöker då trycka på alla knappar samtidigt. Eller banka på knapparna! Det har till och med hänt att jag hållit datorn utanför fönstret i någon slags desperat handling att bli av med eländet. 


Ibland önskar jag högst på min önskelista: en helt egen data - och mobilsupport som bor hemma hos mig i min byrålåda. Kommer ni ihåg sången som Lill Lindfors sjöng. Om att ha en man i byrålådan. Önskar jag riktigt intensivt så kanske den uppfylls. Men tills dess så får jag helt enkelt tänka som jag gjort de senaste åren. Att man faktiskt inte behöver förstå allting.




Kommentarer
Postat av: Bosse

Jag förstår att du har Microsoft på din dator. Ett mycket ologiskt system som många inte har en chans att förstå.Extra krångligt ibland med alla updates som MÅSTE göras för att allt ska fungera bra. Dessutom alla andra programvaror måste uppdateras separat vilket inte alla förstår utan kör med gammal programvara som till slut vägrar att fungera som den sak, dessutom är det en säkerhetsrisk som gör att folk omedvetet sprider virus och trojaner.

Jag använder ju Ubuntu där inget virus sprids, jag har inte använt något virusskydd på sju år och har aldrig varken haft trojaner eller virus.

Bara en sa och det är detta med updates.

Ubuntu fungerar så snillrikt att man uppdaterar ALLT med ett enda knapptryck. Allt från själva operativsystemet till alla andra program man har på sin dator. Du behöver inte ens fundera på saken , bara trycka på updateknappen! Viktiga updates kan man ställa in så de kommer ner av sig själv utan att ens ställa frågan! Allt dessutom GRATIS! Mycket lätt att ominstallera om något skulle gå på tok på riktigt av någon konstig anledning.

2011-05-05 @ 15:47:11
URL: http://hogrelius.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0