Säg inte "fet"!

Ni som följt min blogg - och jag är enormt tacksam att det finns de som haft överseende med min "time-out" - vet att jag haft ett liv före och har ett liv efter. Alltså min gastric-bypass-operation.

Sedan 15 års ålder har jag bantat bort många kilon för att sedan gå upp dem - och några till igen. Oändliga metoder har jag gått igenom och jag tycker mig "kunna" det mesta om bantning och om hur kroppen fungerar. För vi överviktiga är specialister på detta. Så är det. Och att vi inte lyckas att behålla vår vikt - beror helt enkelt på att övervikt är en sjukdom och har ingenting med karaktär att göra.

Jag vet också att det kallas fetma - att det är det vedertagna order - men för mig, och jag är säker på att många med mig, tar illa vid sig när man hör order FET! Det är sårande och nedvärderande.

För mig låter övervikt bättre, det sårar inte på samma sätt och det finns inget värdeladdat i det som order FET!

Jag vet vad jag talar om. Jag har hört det så många gånger, jag är ingen novis i detta ämne.

Och därför har jag en STOR önskning - sluta säg FETA. Säg överviktig.


Kommentarer
Postat av: Mari

Håller helt och hållet med dig. Man blir inte lika sårad av att bli kallad överviktig.
Hoppas att allt är bra med dig? Här är varje dag en kamp mot smärta. Visst så är det en ständig kamp för att inte bli överviktig igen. Vet att jag lätt skulle kunna falla tillbaks till gamla vanor. Skönt att veta att man har en underbar familj som stöttar och ser till att man håller sig på rätt sida.
Du får ha en fortsatt trevlig påsk.

Kram

Svar: Tack Mari för din kloka kommentar. Det är en "kamp" varje dag för att inte gå upp i vikt -. och skillnaden mellan oss som varit överviktiga och en alkoholist eller narkoman är att vi måste äta för att överleva. Öppna kylen gå och handla med mera.
Lev nu gott och tack för att du läser min blogg/Daisy
Daisy Balkin Rung

2013-03-31 @ 19:24:01
URL: http://www.marisdag.blogspot.com
Postat av: Bisa

Hej Daisy!
jag har läst lite i din blogg men även på tv4 hemsida.har massa frågor till dig och är väldigt tacksam om jag får svar på dem. hur fick du iden om att göra gastric bypass? är det bara så enkelt som att gå till vårdcentralen och säga att man vill göra denna operation? hur kommer det sig att landstinget betalade för den? jag är som du har från ungdomsålden lidit av övervikt jag har ett bmi på 31. vad kan du råda mig göra för att få hjälp med att få göra operationen och även ekonomiskt hjälp ifrån landstinget.
väldigt tacksam för dina svar

2013-10-24 @ 13:00:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0