kroppar & jagi

Så här är det. Jag har ledigt och spekulerar mycket. Mer än vanligt. Och jag måste erkänna att även jag är en sådan som lägger ut sådana där "selfiesar" på Facebook. Men jag undrar varför man alltid förengelskar saker och ting? Jag är väl inte dummare än så att jag förstår att det låter häftigare med "selfie" än med "jagi". Fast för att vara motvalls kärring och för att gå mot strömmen så kallar jag det för vad det är  - en JAGI! 
 
Och så en sak till. Alla vet - inklusive jag - att det är en enorm kroppsfixering i medierna. Och inte bara där. Även bland folk & fä. Som protest mot detta har jag  läst att många tjejer lägger ut bilder på hur verkligheten är och ser ut. Det gläder mig oerhört. Vi måste få bort den fruktansvärda retuschering som pågår och som gör att många många människor mår dåligt av att se sig själva i spegeln. Och jag erkänner här och nu, så även jag.
 
Jag tycker inte att jag är en så vacker syn när jag ser mig helnaken i spegeln. Nä fy för sören. Det är rynkigt och det hänger och slänger. Brösten på magen och magen på knäna. 
Men så ser jag ut och jag är 57 år och det är väl dags att börja acceptera. 
 
Min bästaste av väninnor- hon som inte finns med oss längre - hon var så klok och brukade säga:
Daisy, det är bara att släcka ner lamporna, tända några ljus och lägga dig raklång i sängen. Då faller allt på plats.
Hon hade mer än rätt!
 
Här kommer dagens "JAGI"!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0